Još u djetinjstvu, počela sam se zanimati za kulinarstvo. Zapravo za sve je “kriv” Jamie Oliver jer sam uz njega zavoljela kuhanje. Često sam znala tati govoriti da prebaci televizijski program na neku od kulinarskih emisija. Ta strast me drži još i danas.

2010

Američki kulinarski institut (CIA)
Culinary Institute of America – CIA)

2014

Lanisran brand O’š kolač

2017

Otvorena slastičarnica O’š kolač, Ćiril-Metodova 4; Split

Tea Mamut

Pastry Chef

“Moj hobi je postao mojom profesijom i priznajem da zaista živim i dišem to što radim. Otvaranje slastičarnice Oš kolač bila je najbolja odluka koju sam mogla donijeti”

Slastičarnica O’š kolač

Prva hrvatska slastičarka s diplomom prestižne kulinarske akademije u New Yorku, Tea Mamut otvorila je svoju slastičarnicu O’š kolač u Splitu na adresi Ćiril-Metodova 4 (iza samostana Gospe od Zdravlja) 31. svibnja 2017. godine.

U ponudi slastičarnice su home made torte i kolači koji su kombinacija dobro poznatih okusa iz djetinjstva i novih sastojaka iz kojih je proizišla moderna, O’š kolač slastica.

Naziv slastičarnice, kao i nazivi torti i kolača njeguju lokalni splitski izričaj pa su tako nastale: Štorija o’ palačinki s vanilijom ili lješnjakom, Zdravka, Torta o’sira, Šinjorina Malina, Šjor Limun, Buža, Pari krempita, Barba Čičak, Čikolata, Tonka, Čoko kuki, Kukiriki, Deboto zdravi kuki i Slatko o’mendula.

Za vizualni identitet i uređenje slastičarnice u vintage stilu s prevladavajućim pastelnim nijansama roze i zelene, koji asociraju na topli dom, zaslužna je Tea Mamut u suradnji s bračnim parom Zahra iz arhitektonskog studija Zarez i Remake Home&Living. 

Slastičarnica se sastoji od ugostiteljskog dijela u kojemu se nalaze vitrina s kolačima i sjedaći stolovi za smještaj do deset osoba, proizvodnje koja  se nalazi u stražnjem dijelu slastičarnice, te vanjskog dijela, gdje se, ispred ulaza, nalaze dvije klupe za sjedenje i konzumaciju slastica.

Otvaranjem vlastite slastičarnice, Tea je ostvarila svoju viziju i stvorila slatki kutak u kojemu će svoju ljubav i bogato iskustvo podijeliti s brojnim ljubiteljima slatkog.