Slastičarnica O’š kolač
Prva hrvatska slastičarka s diplomom prestižne kulinarske akademije u New Yorku, Tea Mamut otvorila je svoju slastičarnicu O’š kolač u Splitu na adresi Ćiril-Metodova 4 (iza samostana Gospe od Zdravlja) 31. svibnja 2017. godine.
U ponudi slastičarnice su homemade torte i kolači koji su kombinacija dobro poznatih okusa iz djetinjstva i novih sastojaka iz kojih je proizišla moderna, O’š kolač slastica.
Naziv slastičarnice, kao i nazivi torti i kolača njeguju lokalni splitski izričaj pa su tako nastale: Štorija o’ palačinki, Zdravka, Torta o’sira, Šinjorina Malina, Šjor Limun, Buža, Pari krempita, Barba Čičak, Čikolata, Tonka, Čoko kuki, Kukiriki, Deboto zdravi kuki i Slatko o’mendula.
Za vizualni identitet i uređenje slastičarnice u vintage stilu s prevladavajućim pastelnim nijansama roze i zelene, koji asociraju na topli dom, zaslužna je Tea Mamut u suradnji s bračnim parom Zahra iz arhitektonskog studija Zarez i Remake Home&Living.
Slastičarnica se sastoji od ugostiteljskog dijela u kojemu se nalaze vitrina s kolačima i sjedaći stolovi za smještaj do deset osoba, proizvodnje koja se nalazi u stražnjem dijelu slastičarnice, te vanjskog dijela, gdje se nalaze dvije klupe za sjedenje i konzumaciju slastica.
Otvaranjem vlastite slastičarnice, Tea je ostvarila svoju viziju i stvorila slatki kutak u kojemu će svoju ljubav i bogato iskustvo podijeliti s brojnim ljubiteljima slatkog.
2010
Američki kulinarski institut (CIA)
Culinary Institute of America – CIA)
2014
Lanisran brand O’š kolač
2017
Otvorena slastičarnica O’š kolač, Ćiril-Metodova 4; Split