Slastičarnica O’š kolač

Prva hrvatska slastičarka s diplomom prestižne kulinarske akademije u New Yorku, Tea Mamut otvorila je svoju slastičarnicu O’š kolač u Splitu na adresi Ćiril-Metodova 4 (iza samostana Gospe od Zdravlja) 31. svibnja 2017. godine.

U ponudi slastičarnice su homemade torte i kolači koji su kombinacija dobro poznatih okusa iz djetinjstva i novih sastojaka iz kojih je proizišla moderna, O’š kolač slastica.

Naziv slastičarnice, kao i nazivi torti i kolača njeguju lokalni splitski izričaj pa su tako nastale: Štorija o’ palačinki,  Zdravka, Torta o’sira, Šinjorina Malina, Šjor Limun, Buža, Pari krempita, Barba Čičak, Čikolata, Tonka, Čoko kuki, Kukiriki, Deboto zdravi kuki i Slatko o’mendula.

Za vizualni identitet i uređenje slastičarnice u vintage stilu s prevladavajućim pastelnim nijansama roze i zelene, koji asociraju na topli dom, zaslužna je Tea Mamut u suradnji s bračnim parom Zahra iz arhitektonskog studija Zarez i Remake Home&Living.

Slastičarnica se sastoji od ugostiteljskog dijela u kojemu se nalaze vitrina s kolačima i sjedaći stolovi za smještaj do deset osoba, proizvodnje koja  se nalazi u stražnjem dijelu slastičarnice, te vanjskog dijela, gdje se nalaze dvije klupe za sjedenje i konzumaciju slastica.

Otvaranjem vlastite slastičarnice, Tea je ostvarila svoju viziju i stvorila slatki kutak u kojemu će svoju ljubav i bogato iskustvo podijeliti s brojnim ljubiteljima slatkog.

2010

Američki kulinarski institut (CIA)
Culinary Institute of America – CIA)

2014

Lanisran brand O’š kolač

2017

Otvorena slastičarnica O’š kolač, Ćiril-Metodova 4; Split

Tea Mamut

Pastry Chef